dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Overzicht van de activiteiten rond het 350 jarig bestaan

Hieronder treft u de diverse berichten aan die op het Dorpsportaal zijn geplaatst in het jubileum jaar 2013 waarin het dorp zijn 350 jarig bestaan vierde.

Hoewel de berichten niet in een chronologische volgorde staan geven ze wel een goed overzicht van alle festiviteiten gedurende het jaar.

Straatversieringen tijdens de feestweek (2)

Tot slot van deze serie over de viering van het 350 jarig bestaan van ons dorp nog een serie foto's van de straatversieringen. Dat de inwoners van Gasselternijveen over grote creativiteit beschikken bleek wel door de prachtig versierde straten. De Werf en Dollard hadden niet alleen de straat versierd, maar kwamen tijdens de keuring van woensdagmiddag zelf ook in kleding uit ver vervlogen tijden. De bewoners van de Eems hadden (tijdens de keuring) een koekhapwedstrijd voor de kinderen uit de buurt georganiseerd, wat natuurlijk prima paste bij het thema Feest.

Lees meer: Straatversieringen tijdens de feestweek (2)

Dorpsbrunch (2)

Zondag 8 september werd de feestweek afgesloten met een gezellige dorpsbrunch in de feesttent. Tussen 11.00 uur en 14.00 uur kon men aanschuiven en een hapje mee eten. Heerlijke broodjes en koffie/thee, chocolademelk of jus d'orange stonden voor de aanwezigen klaar. Tijdens de brunch gingen de gesprekken over hoe men de afgelopen week heeft genoten van alle festiviteiten. De Nieveenster Jongens waren het muzikale sluitstuk van deze 350 jarige feestweek.

Lees meer: Dorpsbrunch (2)

Feestavond (2)

 

Zaterdagavond hadden we een geweldig programma. De band Diep Triest maakte er een swingende avond van en de artiesten René Becker en Jannes maakten het feest helemaal compleet. Aan onderstaande foto's is wel te zien dat iedereen van jong tot oud van deze feestavond heeft genoten.

Lees meer: Feestavond (2)

Nieveen 's Got Talent (2)

Vrijdagavond organiseerde Gasselternijveen 350 jaar voor een goed gevulde tent een talentenavond. Onder het motto van de beste stuurlui staan aan wal ging de organisatie  er vanuit dat er in ons dorp best wel het een en ander aan talent aanwezig zou zijn. Jong of oud, het maakte niet uit en meedoen was belangrijker dan winnen. De muzikal omlijsting van deze avond was in handen van Disco Averano.

Lees meer: Nieveen 's Got Talent (2)

Kindermiddag 350 jaar GNV (2)

Vrijdagmiddag was de feesttent gereserveerd voor de kinderen uit ons dorp. De kinderen van de scholen en het kinderdagverblijf kwamen naar de feesttent, net als de kinderen die vrijdagmiddag vrij waren, zij mochten hun ouders/begeleiders meenemen naar "The Fun Magic show" . 

Lees meer: Kindermiddag 350 jaar GNV (2)

Cabaretavond 350 jaar GNV (2)

Donderdagavond was de cabaretavond met sketches uit het verleden door de NAT (Nieveenster Amamteur Toneel) en optredens van de Nieveenster Jongens o.l.v. Albert Daanje. Sketches en optredens van de Nieveenster Jongens wisselden zich af. Tussen de sketches en optredens door verschenen Albertha Torenbosch en Benny Everts regelmatig, fantastisch uitgedost, op het toneel om het publiek te vermaken. Dat hun dat goed afging mag duidelijk zijn, gezien de vele lachbuien die hun samenspel tot gevolg had.

Na het cabaret gedeelte werd de avond afgesloten door een optreden van Lytse Hille, wat kan die man een feest maken. Al met al een geslaagde avond.

Lees meer: Cabaretavond 350 jaar GNV (2)

Oud-Nievenersdag (2)

Oud- Nievenersdag stond zaterdag 7 september op het programma. Een dag waarop huidige- en oud bewoners van ons dorp in grote getale aanwezig waren in en om de feesttent, het leek wel een grote reünie. Men had op gezette tijden de mogelijkheid om in een oude Gado-bus, waarbij ook een gids aanwezig was, een rondrit langs de bijzondere plekken in door ons dorp te maken. Bij de kerk kon men een tussenstop maken om de expositie van de Historische vereniging te bezoeken, zij hadden voor een schitterende foto-expositie gezorgd. Ook de molen was open gesteld, zodat men ook daar een kijkje kon nemen.

Lees meer: Oud-Nievenersdag (2)

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.