dorpsportaalGASSELTERNIJVEEN

Het Hunzetoernooi stopt

Het Hunzetoernooi zal na 58 edities ophouden te bestaan. Voor het bestuur was het een moeilijke beslissing. Na de 50e editie zag je het aantal deelnemende teams voor het veldtoernooi afnemen."We leveren een product waarvoor blijkbaar niet veel belangstelling meer is" zegt voorzitter Michel Hazenberg teleurgesteld. "In 2016 zijn we met een nieuwe groep bestuursleden gestart om te proberen het tij te keren. Naast het veldhandbal, waar het toernooi groot mee is geworden, hebben we geprobeerd om het beachhandbal te introduceren. Dat was een geweldig mooie toevoeging aan ons toernooi. Maar door de grote concurrentie van andere toernooien wordt het zowel wat betreft teams als scheidsrechters lastig om het toernooi vol te krijgen" Het is volgens de voorzitter ontzettend jammer dat ze de stekker er uit moeten trekken. "Zeker voor onze grote, enthousiaste groep vrijwilligers die al jaren hun ziel en zaligheid  in het toernooi leggen is dit een klap. We hadden deze traditie graag voortgezet. Het is echter niet meer haalbaar langer door te gaan"

 

Bron: De Schakel

 

 

 

 

 

Nieveenster roodkokers geplukt

 

De stoofperen aan Hoofdstraat-noord te Gasselternijveen, de z.g. ‘Nieveenster Roodkokers’ zijn dit jaar door de goede zomer vroeg rijp. De peren zijn van goede kwaliteit. De buurtgenoten hebben er al weer een aantal plukavonden opzitten.

Ook dit jaar verkoopt de buurt een groot deel van de oogst. De opbrengst komt ten goede aan de buurtvereniging die zorg draagt voor lief en leed in de buurt en de kosten van het onderhoud aan de perenbomen voor haar rekening neemt.

De stoofperen zijn vanaf heden op alle dagen verkrijgbaar op Hoofdstraat 111 (aan de rotonde) en OP is OP.

Voor informatie: Familie Huiting 0599-647994

Laatste zwemochtend

Na een werkelijk zeer geslaagd zwemseizoen, zowel door een schitterende zomer als door een geweldig gezellige groep baantjeszwemmers, sloten we het seizoen vrijdag 13 september af met een ontbijtzwemochtend. Om 9 uur namen we een laatste duik in het water en werd er tot dik half 10 gezwommen (en gekletst). Na het douchen stond er voor ons een uitgebreid ontbijt klaar in de Pyramide. Na het overhandigen van een presentje aan het badpersoneel voor hun goede zorgen tijdens onze zwemochtenden werd er volop van het ontbijt genoten. Het laatste wat nog moest gebeuren voordat we huiswaarts keerden was het maken van een groepsfoto, wat sinds 2011 ieder jaar werd gedaan. Jammer genoeg zijn de door de serveerster van de Pyramide genomen foto's niet gelukt, erger nog.... er was geen groepsfoto te zien. Natuurlijk baalde ik enorm toen ik de foto's op de computer bekeek en het ontbreken van de groepfoto ontdekte. Vrijdag de 13e hè'@Arial Unicode MS','sans-serif'" lang="nl">........ Ja, natuurlijk had ik moeten controleren of de groepsfoto's waren gelukt, maar dat had ik nog nooit gedaan dus dacht dat dat ook nu niet nodig was. Afijn, volgend jaar zal ik daar zeker wel om denken!!!

Anneke Kunst

Uitstapje met de gymclub

10 juli 2019

Wij mogen om 7 uur bij de Strohalm zijn. We waren met 17 personen. Een paar gingen met de auto maar de meeste op de fiets. We gingen naar het Moatie in Gasselte. Daarna gingen we een eind lopen via het Lutkenend en bij een huisje rechtsaf. Het was erg gezellig. Daarna gingen we koffie of thee drinken met wat lekkers. Het was super lekker. Dit was de laatste keer van dit seizoen van de gymnastiek. We waren voor 10 uur thuis. De gymnastieklessen beginnen weer op 4 september. Ik wens iedereen een uitgeruste vakantie. Geniet van je vrije dagen en van de mooie natuur.

Groetjes van Dina.

 

 

 

Grote schoonmaak-dag vv Gasselternijveen

Op zaterdag 7 september jl. is door ca. 25 vrijwilligers van de v.v. Gasselternijveen het  sportpark De Hunze weer grondig schoongemaakt.  Ze waren o.a. druk met het snoeien van de heggen, het afsteken van de kantjes langs de velden keurig en het reinigen van de keuken.

Na afloop van de actie, die de hele mogen in beslag nam, lag het sportcomplex er weer spic en span bij.

Als beloning ontvingen de vrijwilligers allemaal een overheerlijke Nieveenster (gehakt)bal.

Afscheid directeur obs J. Emmens


Na 11 jaar werkzaam te zijn geweest op obs J. Emmens in Gasselternijveen, neemt Jantinus Esschendal,  directeur van deze school, vrijdag 20 september afscheid.

Ouders, oud-leerlingen, oud-collega’s en belangstellenden zijn van harte welkom om meester Jantinus tussen 13.00 uur en 14.30 uur in de grote zaal van MFC de Spil, de hand te schudden.

 

Hier wordt je toch vrolijk van!

Als u nog graag even van een 'zonnetje' wilt genieten kan dit op het volkstuincomplex van Gasselternijveen.

Met dank aan Marianne Tuijt die de foto met ons deelde.

 

 

 

Nieuwe website voor Gasselternijveen

Op dit moment zijn vrijwilligers van Dorpscooperatie de Brug, De Spil en het Dorpsportaal druk bezig met een nieuwe website. Wij proberen zo goed mogelijk alle nieuws bij te houden maar dat zal helaas niet altijd meer lukken, met name de agenda zal niet goed meer bijgehouden worden waarvoor excuses.

Binnenkort echter zal dit probleem verholpen zijn als wij ons gezamelijke website lanceren!

 

Copyright © 2012-2019 Dorpsportaal Gasselternijveen | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer.
Webdesign en Realisatie: AJN Multimedia Solutions.